МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

понедельник, 17 апреля 2017 г.

ДОКИ БУДЕМО ТЕРПІТИ "ПОРХАТУ" БРЕХНЮ?

О ЖУРНОШЛЮХАХ, ЧИ СКІЛЬКИ КОШТУЄ БАТЬКІВЩИНА, МЕДІА*ЛЯДІ?


    
     Журналіст – дуже потрібна суспільству професія. Певною мірою журналіст залежить від замовників й у цьому немає нічого страшного. Однак існує особлива категорія журналістів, яка може кардинально змінювати свої погляди в залежності від розміру отриманих гонорарів. В такому випадку доречно говорити про “журнашлюх”.
   “Журнашлюхи” активно використовуються замовниками для розповсюдження чорного піару, донесення до читачів та глядачів недостовірної інформації. При цьому такі «журналісти» не гребують жодними засобами.  Вони  прекрасно розуміють, що заробіток для них лежить не тільки в тій площині, щоб надавати суспільству об`єктивну інформацію, а ще й в тому, щоб, наприклад, не висвітлювати деякі очевидні речі, але теж за гроші. На жаль, в українських медіа це стало одним з бізнес-напрямків – не тільки створювати чорний піар, а й платити за те, щоб матеріалів не було. Тих, хто вміло та натхненно бреше, талановито розповсюджує брудну інформацію, скуповують, як жінок певного ґатунку – оплачуючи послуги, але внутрішньо гидуючи.

НА КОГО ПРАЦЮЮТЬ СРЕДСТВА МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ?

     Сьогодні небувалим успіхом користується інформація, вона і високо підносить, і без жодної пощади губить, а що володіє їй, володіє всім світом. В останні роки роль ЗМІ у політичному житті незмірно зросла, вплив на суспільне життя з цієї сторони абсолютно не схоже на те, яке існувало в усі минулі століття.

Відповідальність

   Суспільству нав'язуються вже не тільки ті чи інші думки, але і моделі поведінки, що зневажають всі, здавалося б, непорушні принципи.           Телебачення, радіо, журнали, газети тепер воюють, і ця інформаційна війна значно більше кровопролитна, ніж будь-яка атомна, тому що прямо впливає на людську свідомість, майстерно оперуючи напівправдою, брехнею і відвертою брехнею.


Функції ЗМІ у політичній діяльності

   У суспільному житті ЗМІ виконують найрізноманітніші функції і буквально у всіх сферах та інституціях. Це та інформування про різноманітні події в світі і в країні, практично у всіх областях – політики, охорони здоров’я, соціалізації, освіти і так далі. Це і реклама у всіх її іпостасях. І вплив інформації на суспільство дійсно переоцінити неможливо, оскільки воно всебічно, а особливо велика роль ЗМІ у політичному житті, оскільки всі інструменти впливу на реалізацію політичного процесу знаходяться в руках тих, хто володіє інформацією і вміє нею маніпулювати.
   Сучасна політологія анітрохи не применшує ролі, наділяючи ЗМІ такими гучними титулами, як “четверта влада”, “великий арбітр” і так далі, поставивши засоби масової інформації в один ряд з владою судової, виконавчої і навіть законодавчої. Втім, політологи не так вже й не праві, ЗМІ дійсно стали майже всемогутніми. Контролюючі телебачення – контролюють і країну. Жоден політик не обходиться без преси, йому необхідні усі її види – і преса, і радіо, і телебачення. І ті грандіозні зміни, які зараз спостерігаються в усьому світі, цей переділ сфер впливу, – результат того, що свою роль ЗМІ у політичному житті суспільства відіграють натхненно.

Імідж

   Тим не менш причини зростання ролі ЗМІ у політичному житті не цілком однозначні, цей багатогранний і складний інститут не можна оцінювати однобоко. Безліч його органів і елементів реалізують завдання дуже різноманітні навіть просто інформування людей про події та явища, які відбуваються повсюдно – від регіональних до світових. Це і збір інформації, її поширення за допомогою невсипущого спостереження за світом, це відбір та коментарі, тобто редагування отриманої інформації, а потім вже переслідується мета формування громадської думки. Зростають можливості людської комунікації – ось головна причина зростання ролі ЗМІ.
   Суспільство вкрай за політизоване, а друк, радіо, телебачення сприяють цьому освіті в самих широких верствах населення землі. Тому і роль ЗМІ в сучасному політичному житті сильна як ніколи. Вони претендують на місце сторожового пса у громадських інтересів, на очі і вуха всього суспільства: попереджають про економічні спади, про зростання наркоманії чи іншої злочинності, говорять про корупцію у владних структурах. Проте для цієї ролі ЗМІ повинні цілком і повністю ні від кого не залежати – ні політично, ні економічно. А ось так не буває.

Справжні і несправжні громади У ВИСВІТЛЕНІ СМІ

   В той час коли в Україні є 26 тисяч адміністративно-територіальних одиниць, досі законно створено не більше сотні територіальних громад, кожна з яких представляє один населений пункт.
   За словами асистента кафедри міжнародного економічного аналізу та фінансів ЛНУ ім. Франка Ігора Гурняка, територіальні громади мали бути утворені ще після прийняття Конституції-1996.
Але цього не сталося, оскільки громадян... банально не повідомили про таку необхідність.
- Територіальна громада – це механізм, за допомогою якого громадяни юридично оформлюють своє право власності на державу. Тобто, на всі багатства України, її надра, комунальне майно, - каже експерт із питань державного управління Руслан Ремезов. - Для цього в Міністерстві юстиції реєструється юридична особа публічного права "територіальна громада населеного пункту N", яка обирає місцевого голову, раду і таким чином прямо впливає на місцеве самоврядування.
   Але оскільки територіальні громади як юридичні особи публічного права не зареєстровані (а стаття 13 Конституції це зобов’язує зробити), то і право власності на державу досі не оформлене.


   Біда в тому, що з 1996 року й до останнього часу жодна обрана Верховна Рада та жодна партія не збиралася виконувати вимоги Конституції щодо створення територіальних громад.
- Хоч функціонування територіальних громад прописане в усіх законах (в Земельному Кодексі, в Бюджетному Кодексі тощо), люди не оформили право власності на багатства держави, - пояснює Гурняк. - Натомість фактично з повітря у 1997 році матеріалізувалися органи місцевого самоврядування.
   Деякі зрушення почалися, коли у рамках державного курсу на децентралізацію Верховна Рада прийняла цілий ряд законопроектів, направлених на збільшення повноважень місцевих рад - зокрема, у питаннях формування власного бюджету.
   Сільрадам дозволили залишати собі доходи від сплати податків на землю та нерухоме майно. Також упроваджено транспортний податок та акцизний податок з роздрібного продажу алкогольних напоїв, цигарок та нафтопродуктів.
   За попередніми розрахунками, згадані вище нововведення дозволять збільшити місцевий бюджет утричі. Відповідно у розпорядженні органів місцевого самоврядування має з’явитися ресурс для розвитку громад.
   І отаке непрофесійне висвітлювання питань, змішування до купи правди та брехні, по утворенню конституційних територіальних громад до створення кращого життя українців, у колонії політичних рабів смердячих та обрізаних покидьків, постійно  вводить пересічних мешканців у «недовгі роздуми» на користь упирів.
    Це учасники чергової акції позаклеювали липкою стрічкою собі роти, решта скандували "Дніпро гідне правди!", "Правди не сховаєш!". Крім того, вони поширювали інформаційні листівки під заголовком "Повірити телевізору – себе не поважати".


   За словами жінок, вони прийшли під стіни 34 телеканалу, щоб висловити журналістам і керівництву телекомпанії обурення їхньою інформаційною політикою.

   
   "ЗМІ – це четверта влада. Прогинаючись під іншими гілками влади, журналісти несуть таку ж відповідальність за репресії, кров і смерть невинних людей", — сказала одна з учасниць пікету. Це одна з головних проблем будь-якого журналіста. Він вміє добре писати, але найчастіше не знає досконально те, про що взагалі він пише. Винятком є його особисті інтереси, які на якомусь етапі його професійної діяльності збіглися. Однак так не може тривати вічно, тому часто журналістам, перед тим як написати статтю, доводиться побіжно знайомитися з темою та її ключовими моментами. Але що стосується деталей, то вони неминуче будуть опущені.
   Тому багато журналів залучають фахівців для написання статті з тієї чи іншої теми, які входять в сферу професійної діяльності автора, для підготовлюваного до друку номера. Даний варіант є природним в спеціалізованих виданнях з медицини, технологіям і так далі. Це буде виправдовувати саму ідею видання - доносити до читача нову інформацію від фахівців. Звичайно, багато фахівців не володіють багатьма необхідними навичками, щоб їх знання були зручні для читання. Тому всі їхні опуси ретельно редагуються і обробляються для того, щоб публікація виглядала гідно.
   Читайте і пишіть! Читайте уважно, а пишіть з душею - тоді й легко буде, і читачам приємно!

Опублікував: Дмитро Скобліков
http://grajdanskoedeistvie.blogspot.com/    СІЧЕСЛАВ ІНФО

ДМГО «ГРОМАДЯНСЬКА ДІЯ» функціонує виключно за ініціативою представників організації і не фінансується політичними партіями і олігархічними структурами. Небайдужі громадяни можуть підвищити результативність нашої роботи по формуванню ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД міста Дніпрадопомагаючи друкувати поліграфічні матеріали, або переказуючи благодійні кошти на особисту карту Приват банку відкриту на імя керівника організації Скоблікова Дмитра Володимировича: № 4149 4978 6457 2757, призначення платежу: благодійні внески на статутну діяльність.



Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий