МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

воскресенье, 18 сентября 2016 г.

ПРАВО ВИЗНАЧАТИ І ЗМІНЮВАТИ КОНСТИТУЦІЙНИЙ ЛАД В УКРАЇНІ НАЛЕЖИТЬ ВИКЛЮЧНО НАРОДОВІ.

Самоврядування територіальних громад у статусі юридичної особи


Всі розуміють, що для успіху Україні недостатньо змінити керівництво. Треба змінити систему. Проте мало хто знає, що саме міняти і на що. Ми знаємо. Відповідно до ст. 5 Конституції України, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Відповідно до ст. 140 Конституції України, місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Отже все, що нам треба, це гарантувати, щоб територіальна громада набула свого конституційного права.
Усі територіальні громади сіл, селищ, районів міст чи міст України вже володіють статусом юридичних осіб – власників. Потрібно лише провести загальні збори за участю більшості жителів, щоб прийняти статут, зафіксувати адміністративні межі, визначити порядок звітності органів громади, зв’язати між собою прозорими механізмами громаду-власника і орган місцевого самоврядування. На сьогодні це зробили вже десятки територіальних громад у селах та селищах різних областей України. Позитивний досвід цих територіальних громад говорить про те, що саме це і є той шлях, яким повинна рухатись Україна сьогодні.
Таким чином селянам удається захищатись від різноманітних проявів корупції місцевих чиновників:
·  незаконної приватизації земель
·  вирубки лісів
·  екологічно небезпечного видобутку сланцевого газу
·  забруднення ставів
·  свавілля чиновників та міліції
·  примусового об’єднання з іншими територіальними громадами
Вже сьогодні територіальні громади створюють власні виконавчі комітети та органи самозахисту згідно з Конституцією України. Відповідно до ст. 140 Конституції України, місцеве самоврядування є правом територіальної громади – жителів села чи добровільного об’єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста – самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Відповідно до Статті 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо  або через  утворені ними  органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; … встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю; вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції. Ось яскраві приклади роботи територіальних громад:
·    Проведення спільної толоки громадою, будівництво паркану кладовища (Чайківка).
·  Заборона екологічно небезпечного будівництва на своїй території (Чайківка, Борщів, Пилиповичі, Гуляйполе).
·     Повернення ставка, садів у власність громади (Чайківка).
·     Випуск інформаційного бюлетеня, ініціювання постійних звітів сільського голови (Руда).
·     Боротьба за сади на території покинутої військової частини та старого палацу на користь громади (Руда).
·     Відновлення системи осушування (Руда).
·     Відновлення законності у діях місцевої міліції (Врадіївка).
·     Припинення незаконного використання землі громади (Сівка – Войнилівська, Мошківці).

   ДМГО «ГРОМАДЯНСЬКА ДІЯ» функціонує виключно за ініціативою представників організації і не фінансується політичними партіями і олігархічними структурами. Небайдужі громадяни можуть підвищити результативність нашої роботи по формуванню ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ міста Дніпра – допомагаючи друкувати поліграфічні матеріали, або переказуючи благодійні кошти на особисту карту Приват банку відкриту на ім’я керівника організації Скоблікова Дмитра Володимировича:     № 4149 4978 6457 2757, призначення платежу: благодійні внески на статутну діяльність.

Дякуємо за матеріальну підтримку нашої роботи!

http://grajdanskoedeistvie.blogspot.com/                    СІЧЕСЛАВ ІНФО


Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий