МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

пятница, 1 июля 2016 г.

ГРОМАДЯНИ, ВДАРИМО ЗАПИТАМИ ПО ГУЛЬТЯЙСТВУ ТА БЕЗДОРІЖЖЮ!

Власність територіальної громади

Власністю територіальної громади є все майно в межах окремої  адміністративної одиниці — села, селища, міста (без районного поділу), району в місті з районним поділом (як,  наприклад, Київ) , яке було на ній  станом на 27.10.1990 року — день  вступу в законну силу Закону  Української РСР  від 24 жовтня 1990 року N 404-XIІ про зупинення загальнонародної (державної) власності до вступу в законну силу нової Конституції 1996 року.
Власність територіальної громади — це земля, ліс, природні ресурси, комунальне майно, місцевий бюджет, а також  утворені  територіальною громадою комунальні підприємства та  у законний спосіб утворені  всі місцеві органи влади, а саме: прокуратура, міліція, суд,  державна  виконавча  служба , пенсійний  фонд , податковий  орган, які відповідно до ст.6 Європейської Хартії місцевого самоврядування та ст. 142 Конституції України, є відповідними адміністративними структурами територіальної громади, що забезпечуються нею ресурсами для виконання своїх завдань.
Територіальна громада як власник землі має право на розподіл землі поміж жителями-членами громади, право на визначення, кому і на який час надавати  її в оренду, має право отримувати гідну плату за використання своєї землі. Як власник, має право припиняти взаємовідносини із будь-яким орендарем.
Право комунальної власності територіальної громади захищаються законом на рівні інших суб’єктів. Об’єкти права комунальної власності не можуть бути вилучені у територіальної громади і передані іншим суб’єктам права власності без згоди безпосередньо територіальної громади (ст.21 закону, ст.60 п. 1,2 закону України про місцеве самоврядування).
До________________________________ ради, яка діє
від імені територіальної громади __________________
______________________________________________
______________________________________________
Копію: До Житлово -експлуатаціонної контрори №____
______________________________________________
______________________________________________
Громадянина України: ___________________________
______________________________________________

Запит
про надання публічної інформації
Відповідно до ст.11 глави 2 Конституції УРСР до державної власності належав основний міський житловий фонд. 
24 жовтня 1990 року п.9 ч.1 Закону УКРАЇНСЬКОЇ РАДЯНСЬКОЇ СОЦІАЛІСТИЧНОЇ РЕСПУБЛІКИ “Про зміни і доповнення Конституції (Основного Закону) Української РСР" N 404-XII було припинено дію глави 2 "Економічна система", до якої входила стаття 11 Конституції УРСР до прийняття нової Конституції Української РСР. 
28 червня 1996 року ст.1 та ст.2 ЗУ” Про прийняття Конституції України і введення її в дію" визнано такою, що втратила чинність, Конституцію (Основний Закон) України       ( 888-09 ) від 20 квітня 1978 року з наступними змінами і доповненнями і пийняти Конституцію України ( 254к/96-ВР ). 
За статтею 142. Конституції України від 28.06.1996 року нерухоме ( у тому числі і міський житловий фонд) майно, перейшло у власність територіальних громад . 
Частиною 3 статті 9. ЖИТЛОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНСЬКОЇ РСР Житлові права громадян встановлено ,що “ Громадяни мають право на приватизацію квартир (будинків) державного житлового фонду, житлових приміщень у гуртожитках, які перебувають у власності територіальних громад".
Управління господарською діяльністю у комунальному секторі економіки здійснюється через систему організаційно-господарських повноважень територіальних громад та органів місцевого самоврядування щодо суб'єктів господарювання, які належать до комунального сектора економіки у тому числі і житлово-експлуатаційної контори №_______________________, що розташована за адресою :_____________________________________________________і здійснює свою діяльність на основі права господарського відання або права оперативного управління (частина перша статті 24 Господарського кодексу України) . Майно комунального унітарного підприємства перебуває у комунальній власності і закріплюється за таким підприємством на праві оперативного управління (частина третя статті 78 Господарського кодексу України.
Порядок проведення державної реєстрації права господарського відання та права оперативного управління встановлений Державною реєстраційною службою України 11.12.2012 Методичними рекомендаціями щодо державної реєстрації права господарського відання та права оперативного управління. 
У зв'язку з цим, керуючись ст. 3, 4, 5, 19, 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації", 
Прошу : 
1. Першому адресату протягом п'ятиденного строку надати публічну інформацію, а сам: завірену належним чином копію технічної документації та копію свідоцтва про право власності територіальної громади на багатоповерховий будинок розташований за адресою ________________________________ .
2. Першому і другому адресату протягом п'ятиденного строку надати публічну інформацію, а сам: завірену належним чином копію договору оперативного управління укладеного укладеного _______________________ радою від імені територіальної громади ____________________,_____________________________радою належним чином зареєстрованого у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
3. Вимагаю надати відповідь за нумерацією заданих питань та у письмовому вигляді на мою домашню адресу________________________________________________ .
«_____»_____________2016р. ______________________ 
( підпис) (прізвище та ініціали)

ДМГО  «ГРОМАДЯНСЬКА ДІЯ»

САЙТ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДНІПРА: СІЧЕСЛАВ ІНФО


ВСЯ ВЛАДА ГРОМАДАМ!
МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО!
Слава Україні! Слава Нації!


Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий