МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

среда, 25 января 2017 г.

ЛЮДИ! ВАМ ОБРІЗАНІ ОБ'ЯВИЛИ ВІЙНУ!

Децентралізація-окупація: продовжується

лагідна

анексія

території України


   Продовжуємо фіксувати порушення Конституції України ділками, які сьогодні, використовуючи бюджетні кошти (різних рівнів)  зазіхають на конституційний адміністративно - територіальний устрій України, утворюючи незрозумілі територіальні об’єднання (ОТГ), що йдуть в розріз з чинним законодавством. Дніпропетровщина є лідером цього процесу. Тут вже створено 34 неконституційні громади.

   Детально про неконституційність територіальних новоутворень в матеріалі: До уваги СБУ: в Україні змінюють конституційний адміністративно-територіальний устрій.


   Нижче представлена публікація з сайту Дніпропетровської ОДА:  

2017-й стане на Дніпропетровщині роком децентралізації

Прямі зв’язки з державним бюджетом, збільшення доходів та самостійність у розпорядженні коштами – ці переваги вже відчувають 34 об’єднані громади Дніпропетровщини. Минулоріч на розвиток власних територій вони отримали з різних бюджетів майже 1 мільярд гривень. На досягнутому область зупинятися не збирається. У регіоні планують створити 84 громади. 

«Сьогодні на Дніпропетровщині 34 об’єднані територіальні громади. За цим показником область – у числі лідерів в Україні. 2016-го на розвиток власних територій громади регіону отримали з різних бюджетів майже 1 мільярд гривень. Це дорівнює державній субвенції, виділеній у 2016-му на всі громади країни, – підкреслив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман. – На досягнутому не зупиняємося. Створення спроможних громад – принципова позиція Президента України Петра Порошенка та очільника області Валентина Резніченка. 2017-й має стати на Дніпропетровщині роком децентралізації». 

Про переваги децентралізації не на словах, а на ділі знає Апостолівський район Дніпропетровщини. Він першим в Україні завершив процес децентралізації. Тепер тут чотири об’єднані громади.

«До недавнього у нас в районі налічувалося 10 сільських та 2 міські ради. Після децентралізації – чотири об’єднані громади: Апостолівська, Зеленодольська, Грушівська та Нивотрудівська. Їхній бюджет зріс з 60 до 130 мільйонів гривень. Фінансування проектів розвитку збільшилося в 5 разів. У 2016 році завдяки державним субвенціям ремонтували школи, дитсадки, дороги – назвав плюси об’єднання очільник Апостолівської районної адміністрації Олександр Харченко. – Тим, хто ще вагається, раджу не боятися децентралізації і згуртовуватися. Ви матимете вагому фінансову підтримку задля розвитку територій». 

Софіївський район має дві об’єднані громади. Ще одну, останню, створить цьогоріч. 

«Ми першими в Україні стали на шлях децентралізації. У 2015 році об’єдналася Вакулівська громада, у 2016-му – Софіївська. Цьогоріч плануємо завершити процес децентралізації і створити Девладовську громаду. Тут об’єднаються чотири сільських ради і повноваження будуть у руках майже 6 тисяч жителів», – розказала голова районної Софіївської ради Надія Шевцова. – Переваги очевидні – фінансова незалежність, більші надходження до бюджету, самостійність в прийнятті рішень. Бюджет громад збільшився втричі – і це не межа». 

Нині на Дніпропетровщині 34 об’єднані територіальні громади, планується створити – 84. Аргументи на користь децентралізації – за посиланням.


Матеріали по темі:

Прийде час відповідати за антиконституційну децентралізацію


Опублікував: Дмитро Скобліков
http://grajdanskoedeistvie.blogspot.com/    СІЧЕСЛАВ ІНФО


Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий