МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

вторник, 14 июня 2016 г.

ОПАНУЄМО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНУ ЗБРОЮ - КОНСТИТУЦІЮ ТА ЗАКОНИ УКРАЇНИ

Але вихід є


    ТА ДОСИТЬ ВЖЕ ПОРІВНЮВАТИ ПРЕДСТАВНИЦЬКИЙ ОРГАН ВЛАДИ (ОСН) ТА СУБЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ (ОСББ)


     Будинковий комітет - це орган самоорганізації населення (ОСН), створений, відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення», на території багатоквартирного будинку або кількох таких будинків. Також його діяльність регламентується  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про загальні збори громадян за місцем проживання в Україні, затвердженим Постановою Верховної Ради України від 17.12.1993 р. № 3748-ХІІ, та місцевими нормативними документами, якщо такі існують (зазвичай - статутом територіальної громади міста, якої як юридичне обличчя публічного права, стосовно Конституції України, ПОКИ ЩЕ ПРОСТО НЕ ІСНУЄ).
     ОСН (крім будинкових – є вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайону та районні комітети) які входять до системи місцевого самоврядування, інакше кажучи, є своєрідними представницькими органами влади на своєму мікрорівні. Проте самостійність ОСН на сьогодні є обмеженою тим, що дозвіл на його створення дає відповідна місцева рада, хоча стосовно Конституції України повинна тільки улагодити волю народа, чи вони рахують себе вище джерела влади?
     Таким чином, будинковий комітет - це специфічний орган влади, який представляє усіх, хто мешкає в ньому (власників та співвласників квартир), але не має прямих повноважень управляти будинком, як ОСББ, а має свої та делеговані функції управління будинком, разом з бюджетними надходженнями та має прямі повноваження контролю за якістю житлово-комунальні послуг. Будинковий комітет може бути  юридичною особою чи легалізуватись шляхом письмового повідомлення.
     Більшість народних експертів та правозахисників помилково забувають дуже важливу річ, що рішення створеного за законами УкраїниОСН обов'язкове к виконуванню усіма суб'єктами господарювання, які знаходяться на території дії ОСН, якщо воно не заперечує діючому законодавству України – зрозумійте на кінець це ж величезна зброя, яку народові треба опанувати як єдиному джерелу влади в Україні.

         Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) - це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм спільним майном. Тобто ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб вирішувати - хто обслуговуватиме будинок, яка буде плата за житлово-комунальні послуги, кому здавати в оренду нежитлові приміщення які ще остались після великого розпродажу депутатами міських рад тощо.
        При цьому важливо зрозуміти, що об'єднання співвласників несе лише управлінські повноваження господарюючого суб'єкта, а не стає власником будинку в цілому. Співвласниками будинку - як з ОСББ, так і без ОСББ - як були, так і залишаються власники квартир, якщо тільки своє право власності вони провели через державну реєстрацію. А от власником будинків є та повинна оставатись територіальна громада, яку треба як скоріше легалізувати, поки держиморди не відібрали шляхом втілення «нових реформ» через своїх верховних наймитів.

     Що створювати - залежить від ментальності мешканців окремого будинку. Якщо мова йде про захист прав спільної власності співвласників, управління будинком і контролем за якісним постачанням житлових та особливо комунальних послуг, то краще утворювати «свій» представницький орган народної влади.
     Якщо, встає питання тільки про управління спільною власністю, обслуговування та технічне утримання будинку, то краще створювати ОСББ, але питання захисту і можливої втрати права спільної власності та власної квартири, а також не контрольованість комунальних тарифів залишається відкритим.
     Проте суспільний контроль з боку будинкового комітету - це не тільки контроль, а і ефективне управління своєю власністю в разі реєстрації будинкового комітету, як юридичної особи. Такий статус будинкового комітету дозволить виконувати не тільки адміністративні функції, а і буди значно зближеним до спільного управління співвласниками будинку свого спільного майна, і сприяти вирішувані господарських питань для технічного утримання будинка, а може ще підштовхне до створення на своїй землі другого життя для своєї родини та Українського суспільства.
      На відміну від будинкового комітету ОСББ має право на ведення господарської діяльності, але одночасно з'являється і відповідальність за будинок, скинути яку на когось вже не вийде, що і треба олігархам. Такі обставини можуть привести до банкрутства ОСББ і втрати права сумісної власності, або в загали право на власність квартири. На відміну від ОСББ будинковий комітет повинен здійснювати конроль через ним створені комунальні структури, не виводячи будинок з житлового фонду міста. Будинковий комітет на законних підставах використовує міський бюджет для утримання будинка, а ОСББ цього не зможе. Засновники ОСББ, утримання будинку здійснюють тільки за власний рахунок.
     І саме головне питання - Земля, як реалізувати своє право на землю під багатоповерховим будинком та навколо нього, буде вирішальним при створені органу самоорганізації населення то біж будинкового комітету, за рахунок бюджетних коштів, а ні за рахунок власних коштів у разі створення ОСББ, без державної реєстрації прибудинкової території.
     До 01.07.2016 року створити ОСББ або найняти управителя, якщо цього не станеться, то міська влада надасть свого за конкурсом управителя, так діюча влада поставила нам ультиматум не давши жодного права на вибір. Але вихід є, це створення представницького органу влади - будинкового комітету на групі будинків (тому, що на одному будинку це економічно не вигідно), де обов’язково ОСН утворює комунальне підприємство для управління та утримання своєї територіальної власності, як своєрідна та законна альтернатива ОСББ, з найбільш захищеними можливостями управління і утримання будинком.

ВАШ НЕСТОР МИХНЕНКО

САЙТ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДНІПРА: СіЧЕСЛАВ Інфо


ВСЯ ВЛАДА ГРОМАДАМ!
МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО!
Слава Україні! Слава Нації!


Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий