МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

воскресенье, 13 марта 2016 г.

Про метастази правового нігілізму

Територіальна громада та раби на галерах 

  Ось вам загадка, розрахована на багату фантазію, неабияке образне мислення та кмітливість: „Чи можна зареєструвати ненароджену дитину?”. Більше того – без відома і згоди батьків! Більше того – без згадки про батьків! (???) Відповідь в 100% буде прогнозовано логічною - не мабуть, а точно – ні!. Це ж не природно! Це ж не відповідає правилам логіки! Це – повний маразм!
Приблизно такими були доводи після неприхованого здивування близько трьох десятків опитаних мною людей, в день відзначення чергової дати української Соборності. В своїх відповідях всі зазначили, що такого статися не може, адже є закон та певна процедура реєстрації. Тобто, є певні правила, яких треба обов’язково дотримуватись. В інший спосіб, така реєстрація буде незаконною.
   Цікаво, що на простому прикладі люди розуміють, що все (задля уникнення хаосу) має відбуватись у відповідності до встановлених суспільством норм і правил. Отже, я намагаюсь закріпити свій „успіх” порозуміння, звертаючись до власників автівок: - Водії, спробуйте бодай один день їздити, як вам заманеться, - не дотримуючись правил дорожнього руху... Ви наражатимете на небезпеку і себе, і оточуючих. На мить мені здається, що я потрапив на передачу „Що? Де? Коли?” – всі такі розумні, адекватно мислячі люди, аж страшно. Ілюзії щодо масового просвітлення закінчуються в момент переходу від прикладів „образних” до існуючих реалій та проблем сьогодення, коли починаєш розтлумачувати „екс-респондентам” про особливості місцевого самоврядування та їх невідповідність до чинного законодавства. І ось тут зясовується, що всі ці майстри „розговорного” жанру стали професорами „околовсячєскіх” наук, екстерном – минаючи першоджерела примітивної освіти. Іншого пояснення тому правовому нігілізму з боку пересічних громадян, пояснити важко. В поверхневому знанні конституційних прав і свобод – глибинні прогалина – прірва байдужості до себе, своєї долі та майбутнього своїх нащадків. А в прагненнях обстоювання своїх законних прав – безпробудна темрява. В даних питаннях людям байдуже до того, що вони, у відповідності до чинного законодавства, є громадянами, а отже, власниками своєї країни. В цих питання вони готові довірливо покладатися на обрану ними „владу”. І допоки вони сприйматимуть себе як народ (а не громадянами – невідємною частиною держави та відповідної територіальної громади), а органи місцевого самоврядування як владу (а не рабів на галерах, яких вони, на чолі з капітаном, посадили за весла, аби ті ефективно і планомірно наближали галеру до чітко визначеного пункту призначення), до тих пір, ці раби спрямовуватимуть човен на рифи і мілину, а самі, трансформувавшись та перефарбувавшись, набувши інших образів, винайматимуться на інші човни, аби спрямувати їх на скали, заради своєї втіхи.
   Продовжуємо з чого почали. Для себе, ми визначились з приводу реєстрації ненародженого немовля. Наш вердикт – однозначно „ні!” – не можна зареєструвати, бо це суперечить нормам законодавства і здоровому глузду. А чим керувалися ті, хто по всій Україні системно, одночасно зареєстрували представницькі органи місцевого самоврядування (ради), в день (21.05.1997) прийняття, тобто народження Верховною Радою закону „Про місцеве самоврядування в Україні”, в якому прописується і яким визначається алгоритм і необхідність державної реєстрації для відповідних органів. Що, це? Звідки така спритність? Більше того, всі вони (органи МС) зареєстровані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, як платники єдиного внеску. Уявляєте масштаби афери? За умов не існування юридично оформлених територіальних громад, які, як первинні органи місцевого самоврядування, мають „народити” всю надбудову конституційної, законної системи місцевого самоврядування з органів публічного права власності, самозванці, на кшталт Дніпропетровської міськради, реєструються як підприємці та розпоряджаються нашою спільною власністю.
   Робіть висновки, громадяни! Та, не питайте: „чому ми бідні?”. Бо не бажаємо знати те, що мусимо знати!

                                                           Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий