МЕТА – ЄДНАЄ! ЦІЛЬ, ДОДАЄ НАСНАГИ! НІЧОГО ЩЕ НЕ ВТРАЧЕНО! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!

МЕТА – ЄДНАЄ!  ЦІЛЬ,  ДОДАЄ  НАСНАГИ!  НІЧОГО  ЩЕ  НЕ  ВТРАЧЕНО!   СЛАВА  УКРАЇНІ!   СЛАВА НАЦІЇ!

суббота, 5 марта 2016 г.

ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ

 ЕКОНОМІЧНО «ОБГРУНТОВАНИЙ» 

ЛОХОТРОН В ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЦІ


                                                    Революції задумують мрійники,
                                        здійснюють їх фанатики,
наслідками – користуються злочинці
                                                                                     (Робесп’єр)
    Чергове, заплановане владою раніше, підвищення цін на електроенергію для населення знов не тільки призвело до обурення серед «єдиного джерела влади» але й до масових відгуків різних експертів в олігархічних ЗМІ. Принаймні мені зрозуміло, що відгуки експертів в олігархічних ЗМІ є нічим іншим як димовою завісою чергової широкомасштабної корупційної оборудки, наслідком якої буде чергове значне пограбування олігархатом «єдиного джерела влади». Про економічні аспекти чергового підвищення цін на електроенергію для населення я нещодавно писав в статті «Чемпіонат мародерів: економічно обґрунтована корупція». Тому далі я наведу аналіз собівартості виробленої на першій українській ГЕС електроенергії.
    Багато років тому на одній з телепередач було оприлюднено, що Дніпрогес-1 має потужність 1000 Мвт а Дніпрогес-2 – 200 Мвт і обслуговують їх всього 40 чол. Ні для кого не є секретом, що вони обидві збудовані народним коштом. Відомо також, що загальна потужність всіх українських ГЕС складає 5500 Мвт, з чого випливає, що на обидва Дніпрогеси припадає 21,8% потужності всієї української гідроенергетики. За статистикою минулого року вся гідроенергетика виробила 14 Млрд. кВт год.  Припустивши, що ГЕС були завантажені більш-менш рівномірно та виконавши прості арифметичні операції, переконаємося що торік обидва Дніпрогеси виробили орієнтовно 3 Млрд. кВт год.
    Якщо прийняти до уваги те, що енергоносієм для ГЕС є практично безкоштовна вода і припустити, що річна заробітна плата кожного працівника разом з нарахуваннями на неї складає 140 тис. грн., або 5,6 млн. грн. на всіх працюючих, і, поділивши всю зарплату на кількість виробленої електроенергії, побачимо, що її доля в собівартості складе:

5600000грн: 3000000000Млрд. кВт год == 0,00186 грн/кВт год

або менше від 0,2 коп/кВт год. Якщо припустити, що витрати на утримання та ремонт обладнання згаданих ГЕС в 100! разів перевищують сумарну зарплату і складають 560 млн. грн., собівартість виробленої електроенергії не перевищить 20 коп/кВт год. Це практично в 5! разів менше від  встановленого НКРЕіКП з 1 березня тарифу для населення.
    З викладеного вище випливає, що нині вчинений проолігархічними експертами в олігархічних ЗМІ галас навколо ціни на електроенергію для населення є димовою завісою для прикриття широкомасштабної, організованої «слугами народу», корупційної оборудки, наслідком  якої є нахабне та цинічне пограбування «єдиного джерела влади». Вочевидь, що внаслідок Революції Гідності до влади прийшли злочинці.
    Згадане вище надихає на вельми простий та логічний висновок: «єдине джерело влади» має негайно гнати геть знахабнілих «слуг народу». При цьому варто пам’ятати, що ратифікована Україною «Європейська хартія прав людини» у випадку виникнення загроз дозволяє народу робити це  тільки мирним шляхом…

2 березня 2016 р.  Інженер та винахідник  Леонід Тартасюк


Если Вам была полезна моя статья, прошу поделиться ей в социальных сетях

Комментариев нет:

Отправить комментарий